Bravo & Nancy

Ontmoet Nancy Janssen: De Begeleider van Bravo de Leeuw

Bij Bravo draait alles om avontuur en nieuwsgierigheid. Onze dappere leeuw, Bravo, is altijd op zoek naar nieuwe dingen om te ontdekken. Met zijn leergierige aard wil hij alles zien en beleven. Toch kan Bravo soms een beetje brutaal zijn, en daarom hebben wij iemand gevonden die hem op zijn avonturen kan begeleiden. Alleen… Bravo denkt dat hij degene is die haar moet begeleiden!

Voor degenen die haar al kennen, is het geen verrassing dat Nancy Janssen in april 2024 naar Afrika is geweest om te leren hoe je met leeuwen moet omgaan. Nancy Janssen, of zoals wij haar kennen: Nans van Nan-s-charity.com, ook bekend van de veteranenkalender.

Nancy’s Verhaal: Het Ontstaan van de Veteranenkalender

Nancy had nooit gedacht dat ze ooit een kalender zou uitgeven, laat staan één die zoveel zou betekenen. Maar het leven loopt soms anders dan verwacht.

In december 2020, na een jaar vol frustratie en boosheid, voelde Nancy zich vastzitten. Ze vroeg zich af: “Wat nu?” Met bijna 55 jaar begon ze zich af te vragen of dit de beruchte midlifecrisis was. Ze wist dat ze iets nuttigs moest gaan ondernemen. Na te hebben overwogen een cursus fotografie te volgen, realiseerde ze zich dat haar roeping ergens anders lag.

Steeds vaker kwam Nancy verhalen tegen op sociale media over veteranen en de uitdagingen waarmee zij na hun uitzending te maken hebben. Podcasts gaven haar meer inzicht in het leven van een veteraan met PTSS. Niet elke veteraan heeft PTSS, maar Nancy besefte dat ze zelf ook een vorm van PTSS had, zonder ooit te zijn uitgezonden. Hoewel Defensie nooit haar werkgever was, had ook zij veldslagen geleverd in haar persoonlijke leven.

Door deze inzichten werd een zaadje geplant: Nancy wilde iets doen voor veteranen die hun diensten aan ons hebben bewezen en daarbij PTSS hebben opgelopen. Door dit te doen, werkt ze ook aan haar eigen situatie en kan ze iets betekenen voor deze helden.

Toen wij Nancy vroegen om Bravo de Leeuw te begeleiden, zei ze vol enthousiasme ja.

Met trots stellen wij Nancy Janssen aan jullie voor, de gedreven en zorgzame begeleider van onze nieuwsgierige Bravo. Bezoek haar website Nan-s-charity.com voor meer informatie over haar inspirerende werk en de veteranenkalender.